Feb 192012
 

Idag så fick jag för mig att försöka mig på att få igång VirtualBox-ose på min FreeBSD-server, och jävlar. Det lyckades denna gång.

Sist jag prövade var väl typ 2007-2008, så det är ju bra att det blivit bättre nu.

Så, först var det bara att kompilera Virtualbox, sen så kickade jag igång en liten image för en testmiljö där jag ville peta in Windows XP Micro Version på 200MB, när jag väl bootade upp den med VNC-flaggan så gjorde jag en ssh-tunnel för port 5900 till localhost här på jobbdatorn, väl då så körde jag vncviewer mot localhost:port och på så vis lyckades remota den virtuella maskinen hemma. och jävlar, det fungerade smutt!

Dock märkte jag rätt så fort att en maskin med en AMD NEO 1.3Ghz cpu och 1GB ram inte riktigt gör sig lämpad för virtualiserade maskiner, men med lite extra ram så kan jag nog slänga upp småinstallationer av roliga projekt. Detta betyder att jag måste då ominstallera min server med FreeBSD 9 och då peta in 64-bitars-versionen, och det kommer bli intressant. Har aldrig kört FreeBSD 64 bitars förut, har inte riktigt haft behovet av det så.

Småprojekt för framtiden, dock lär det bli när jag väl har råd, om jag har råd att uppgradera lagringspoolen på maskinen. Diskarna som sitter i är inte särskilt nya längre och är relativt små, så det vore skönt att kunna peta in något vettigare. Skulle vilja bygga ett NAS också, eller så använder jag nuvarande maskin som NAS. Men det är dessutom en server som är i drift utåt och jag tycker inte riktigt om att ha ett NAS på en aktiv maskin med utomstånde access.

Sista dagspasset idag på jobbet, skall bli skönt när dessa 12.5 timmar är avklarade. Dock så måste jag hålla mig vid liv inatt så att jag kan sova dagtid imorgon eftersom jag jobbar natt imorgon, och resten av veckan. Men det styr jag upp skall jag se till.

Sen har jag funderat över sjukt mycket annat, men jag väljer att inte skriva ner det. Utan jag håller det för mig själv, men som en bra.. påminnelse för mig själv när jag väl läser detta om några år så handlar det om det gamla vanliga där jag inte riktigt duger till som den jag är, utan att det alltid finns något som är dåligt med mig men inte med andra. Det är lite mer avancerat än vad det låter som, så ni som läser behöver inte fundera nämnvärt mycket över det. Jag lär inte berätta ändå så.

Åh, gulligaste igår förresten, Erika kom till jobbet med middag till mig, och sen imorse så klev hon upp före mig och gjorde frukost till mig. Det är lite.. stört sött faktiskt.

  One Response to “Småfnissiga projekt”

  1. Hemskt!!!

    VirtualBox, hrmph!

    Try VMWare Workstation… I could never get VirtualBox to work, no matter what! I wonder how you got it working, on bsd even!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.