Mar 232012
 

Bara 2.5 timme kvar tills jag slutar nattpasset, sen är jag fan ledig i ett par dagar och det kommer vara hemskt skönt verkligen,

Och där så kom jag av mig i typ 21 minuter av att klicka runt lite på nätet >_<

Fick hem mitt Dell PERC 5/i-kort och fick då självklart SMBuss-problemet där den b0rkar sig med BIOS-POST och kan inte riktigt hitta allt ram, men med lite fysiska superhacks “jag tejpade för två stycken av pinsen på kortet för att inaktivera SMBus-checken” så fungerade det prima igen. Dock så har jag inte fett hem mina SFF-8484-kablar ännu så jag kan inte peta igång systemet ordentligt. Det är liiiiite tråkigt eftersom jag ändå vill fippla med maskinen.

Efter jobbet idag så skall jag och Erika till Ikea för att härja runt lite, vi tänkte försöka vara där lagom tills dom öppnar i hopp om att slippa halva Stockholm. Men det finns ju andra människor utan liv en fredagsmorgon så ensamma lär vi aldrig vara. Vi insåg att det är lite inköp som behövs göras för lägenheten, så jag antar att det kommer bli en sådan där fattig månad. :P Fast det hindrade inte mig från att gå loss på tradera för en vecka sedan och köpa mig en APC Smart-UPS 1000VA USB & Serial RM 2U 230V för ett par hundralappar. Och tydligen så kanske jag kan få tillgång till batterier för den via Walle, skall surra lite vidare med honom om det och se vad man kan hitta på.

Fördelen är att min server kan då patchas igenom denna och jag kan få ut information om hur mycket den drar direkt genom UPSen, mycket trevligt. Samt att jag skall mecka lite så att jag får en grendosa att kopplas in i den så att jag kan kasta in min HP N36L, min brandvägg och switch. Så även om strömmen skulle dö en kortis så kommer nätverket att fungera och inget system går ner. Dock är strömmen borta en längre stund så är det ju kört ändå, men det ger en stabilitet för hårdvaran vilket kommer förlänga livstiden på allt.

Jag försöker innerligt låta bli att skriva gulliga saker om Erika också, jag blir så lätt fånig och fjantig när jag försöker sätta ord på gulliga känslor. Men jag är så sjukt glad över att jag lyckades få henne att inse att jag är faktiskt ett mycket bra val. Och uppenbarligen så fungerar det bra eftersom vi inte har dödat varandra ännu, har i princip spenderat majoriteten av min tid efter jobbet hemma hos henne. Det tar ju tid att åka till Jordbro jämfört med Kista, och i Jordbro är ju inte hon.

Apropå inget så måste jag nog slösa lite pengar på tandläkaren för första gången sedan jag gjorde värnplikten, bet sönder en tand på något hårt för någon månad sedan “har för mig att det var popcorn eller liknande”. Och nu börjar det faktiskt bli lite jobbigt att konstant ha ont i tanden eftersom jag har ett gigantiskt hål rakt in i tanden. Det fastnar gärna mat där också har jag märkt, och jag kan inte låta bli att använda den sidan av munnen för att jag försöker se “hur ont gör det egentligen?”. Så jag måste väl dit och spendera en halv förmögenhet för att få det igenfyllt med plastic padding eller liknande.

Oh Diablo III är på väg också, något jag verkligen ser fram emot. Förhoppningsvis så är det bra också. ^^ Sen har jag dessutom börjat spela Aion igen nu när det har blivit gratis, det är ett trevligt tidsfördriv nu när jag inte riktigt känner för att spela Minecraft.

Annan nyhet är väl att jag såg halva Twilight-filmen igår, vi pausade efter dryga timmen eftersom vi inte orkade med den. Dock skall vi se resten idag eller senare i helgen. En… väldigt intressant film, den såg väldigt påkostad ut i början tills folk faktiskt började leka skådespelare. Förstår dock inte varför hon bruden måste alltid ha munnen öppen medans hon typ suger på sin tunga, och han blekansiktet verkar så jävla dramatiskt hela tiden. Om man har levt i dryga 100 år så lär man väl om något vara rätt så chill med saker och ting och inte bete sig som man vore 14. Nu var det väl meningen att hon var fett awesome för hon är hemlig och han tyckte det var konstig och bla bla bla bla.

Men snart har jag sett rullen och kan med gott samvete säga att den faktiskt är väldigt dålig. ^^ Gay niggers from outer space är så sjukt mycket bättre för att vara ärlig..

Kaffe!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.