Jul 222012
 

Sitter på kontoret och är lätt uttråkad, jag skall förvisso vara glad över att jag har ett jobb jag verkligen tycker om. Men det kan lätt bli lite tråkigt i längden. Borde ha tagit med mig en bok idag. -_-

Jag skall eventuellt bli med ny bil nu också, eller ny och ny är den väl inte. Den är ett år yngre än min 744:a och har gått dryga 25000 mil mindre. Min kärra fick lite nedslag efter besiktningen och summan för att laga det är i runda slängor samma summa som att köpa en äldre begagnad bil som nyss gått igenom besiktningen. Förhoppningsvis så är den bra också, jag har bara sett en bild på den men inte tagit på den. Får se hur det blir.

Jag fick för mig att sluta äta och dricka saker som är onödiga för ett tag sedan, vilket var kaffe, te, godis, tobak osv. Mest för att kaffe och te aldrig har påverkat mig utöver att det är gott, samma sak med tobak och godis. Har aldrig känt någon fysisk påverkan utöver att det är negativt. Jag håller mig kvar med alkohol och andra saker som får mig påverkad dock, det ger mig i alla fall något och då är det värt att bruka.

Dock verkar jag tumma lite på det nu, jag tar gärna en kopp kaffe under dagen. Det är gott och det är inte fasligt dåligt för en om man inte dricker större mängder. Dock så röker jag inte särskilt mycket längre. Om det inte är till alkohol då, men det är en helt annan sak. Skall jag dricka så kan jag röka! :P

Det känns bättre rent fysiskt tror jag, är nog mer hjärnan som säger till mig att “detta är bra för dig”. Och det känns lite bättre när jag är ute och joggar. Ja.. jag har varit ute och joggat, det kanske är otroligt men det känns rätt så bra utöver att lungorna typ smakar blod, men det går att träna så att min kondition blir bättre.

Verkar som att jag står still vad det gäller vikten, men enligt måttbandet så krymper jag sakta men säkert. Så jag skall nog sluta stirra mig blind på vad vågen säger och faktiskt utgå lite mer från vad måtten säger.

Min Raspberry Pi fungerar prima, den kör raspbmc och kan tuffa 1080p h.264@4 utan problem, men med vissa format så blir den lite ledsen och tvingar mig att “recoda” om formaten till något som fungerar bättre. Skall bli intressant och se vad man kan göra med den lilla maskinen.

Vi skall få våra tapeter utbytta i vardagsrummet och sovrummet, en av cheferna kom över och tyckte jobbet var dåligt gjort och erbjöd då att dom skulle göra om göra rätt. Ändå skönt att dom håller på det och erkänner att det är slarvigt gjort.

Mitt sinne är förvirrat förövrigt, jag blir inspirerad till att försöka förstå, men när jag försöker förstå så förstår jag fel och jag skapar negativa situationer när jag försöker tolka saker. Så nu hämmar jag lite mig själv och försöker vara tyst istället för att ifrågasätta vissa saker. På något sätt så kan jag kanske bygga mig en vettig förståelse. Självklart kommer jag aldrig veta allt jag vill veta, men det vore kul om jag hade.. något att luta mig mot.

Och varför i helvete rycker jag svagt med kroppen och typ höjer ena ögonbrynet när jag skriver sådana här saker, lite som att visa datorn mitt kroppsspråk. What the hell.. -_-

Jag känner mig begränsad av mitt språk, vare sig det är språk, musik, datorer eller dylikt så känns det inte som att det räcker till för mig så att jag kan göra mina tankar förstådda för omgivningen. Jag försöker kommunicera men det blir i regel konstigt och fel, ord hamnar på fel plats eller skapar en annan betydelse. Det känns oigenomtänkt och rätt så korkat.

Det är kallt, jag fryser. Det är skönt men samtidigt jobbigt, jag har ändå verkligen längtat efter att få frysa på sommaren men nu börjar det bli för svårt att skriva känner jag.

Vad har jag egentligen att komma med? Ibland får jag känslan av att jag inte duger för andra, jag brukar själv tycka att jag borde räcka till alldeles utmärkt men andra människor får mig att ifrågasätta mig själv. Eller är det kanske en bra sak? Jag ifrågasätter mig som person och på så vis kan utvecklas till något bättre? Men, gör jag det för min skull eller för någon annans skull är den stora frågan, hur vet jag om jag gynnas av det i det långa loppet eller om det är bara för att någon annan har en åsikt på hur det skall vara eller inte vara.

Ibland så vet jag väldigt lite, och ibland så tror jag mig veta väldigt mycket. Båda är fel men samtidigt så rätt i en konstig skev värld där jag fått äran att plantera mina fötter på. Vad kommer livet ha att erbjuda för mig är något som gör mig nyfiken, och jag vill utforska världen och livet vidare. Jag kanske inte har något gyllene högre mål, men jag har en nyfikenhet som vill bli stillad. Och jag hoppas att det räcker till för mig.

Och även för andra..

Vi har blötlagt kikärtor och sojabönor hemma för att pröva tillreda dom själva, dock så verkar det inte som dom suger åt sig särskilt mycket smak från vattnet. Måste experimentera mera.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.