Oct 102012
 

Tydligen så har jag blivit “ansvarig” för vägtullarna i Norge, det är en intressant utmaning att se till att allt fungerar som det skall med övervakning och förmedling av information till resten av gruppen. Ovanligt roligt ändå.

Har installerat OpenElec på HTPC’n hemma då Windows 7 var bara bajs i hopp om att livet skulle vara enkelt, dock så skulle jag kunna köra XBMCbuntu igen då jag hittat problemet med varför ljudet försvinner när hdmi disconnectas/reconnectas. Men det fungerar så smidigt med OpenElec så jag ser ingen poäng i att byta. Fick även in OpenElec på min Raspberry pi, men jag är lite osäker på hur rapp den är. Kanske går tillbaka till Raspbmc istället. Stora problemet är väl ändå att dom kör senaste Devel så att databasen använder sig utav ett annat versionsnummer så jag kan inte dela informationen mellan de två på ett enkelt sätt. Måste uppgradera Xbmc på HTPC’n så att den matchar Raspberry Pi’s version. Kanske blir ett projekt till helgen eller nästa vecka.

Var på trede utbildningshelgen i Enköping, tycker mig klara det rätt så bra än så länge. Men jag är lite nojig över hur det skall gå på provet om 1.5 vecka. Jag lär faila med dunder och brak. Just for the fun of it -_-

Försöker träna bort SYNs beteende där hon skriker och gapar tills hon får mat, så nu får hon ingen mat så länge hon skriker och gapar efter maten, utan det blir när hon är tyst och typ gett upp istället. Sen funderar vi på om hon skall få en kattpolare, tror att hon skulle gynnas av det. Kanske införskaffa ett mindre klätterträd till henne också, eller kanske till och med bygga något roligt.

Blekte håret igår, det är.. gult. Kanske skall testa silverfärgning så att jag får bort så mycket pigment som möjligt. Vore kul att ha en riktigt ljus färg som inte påminner om det gula ljuset i ett trafikljus.

Installerade om min jobbdator med Debian 6 förut, slängde in Awesome som VM och jag är riktigt nöjd. Dock så failar jag hårt med att konfigurera ljudet ordentligt så att dmix fungerar. Kan bara få ut ljud från en källa i taget, det är iofs inget problem så eftersom jag hör larmljuden. Men det vore kul att ha en fungerande .asoundrc.

Som vanligt med livet så funderar jag över irrelevanta saker och händelser, inget jag egentligen behöver sätta i pränt då det är flyktiga tankar om småsaker. Men jag vill bara förmedla för mig själv och eventuellt andra att jag ännu inte är hjärndöd, även om andra säkerligen prompt tycker så.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.