Nov 172012
 

Hela dagen har jag spenderat med att fundera, fundera fundera fundera. På helt irrelevanta saker. Det har stört mig avsevärt. Men nu sitter jag på jobbet och känner att jag inte har tid för det, jag måste ju hålla mig vaken istället.

Imorgon försvinner Erika i all oändlig tid, ut på äventyr i det stora Sverige och kvar stannar jag. Ensam och övergiven. Det skall bli fucking awesome, och samtidigt så kommer det vara hemskt. Kluvna känslor.

Har haft världens meck med mitt nätverk hemma, nuvarande setup är:

FreeNAS med 4 x 3TB i RaidZ som ger mig lite drygt 7.5TB användbar data
En ZFS storage volume på 400GB med iSCSI som min ESXi-maskin ansluter till och kör alla virtuella maskiner på. Ovanligt bra throughput över nätverket. Rolig funktion är att om mitt NAS får för sig att dö så pausas alla maskiner på min ESXi-server och väntar på att disken skall komma tillbaka.

Har en virtuell burk för just bara rTorrent som jag ansluter till via XML-RPC, och i och med det så har jag ett plugin i Chrome som lägger till torrents direkt till min dedikerade maskin som sparar ner filerna till mitt NAS över NFS. Detta fungerar från vilken maskin som helst så länge man har login för det. Har även konfigurerat min RSSDLer som tankar ner de serier jag tittar på till rätt folder i 720p.

Nästa projekt är att invänta min Raspberry Pi som skall ersätta laptopen i hallen, denna funderar jag på att skaffa en 40 x 4 Serial LCD Display till och mata ut output från mitt fula sl-script till som visar då när tunnelbanan och bussar går. Istället för att köra en gigantisk skärm liksom. Då kan jag köra världens sötaste lilla låda som jag sätter upp bredvid ytterdörren. Behöver då bara en liten strömkabel till den och inget mer. Måste läsa på och se om det är något jag kan förstå mig på, själva hårdvarubiten är simpel, det är det resterande som jag kommer ha problem med >_< Fantasifulla tankar om overkliga drömmar sveper iväg mig med en sinnesrubbad perfektionism. Just saying, hjärnan är i helt fel dimension idag.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.